Aroma de citrice cu… terebentina

Foto credit @ Aroma de citrice cu… terebentina

Terebentina, se extrage din rasina de pin si este unul dintre cei mai cunsocuti si vechi solventi din industria chimica. Inhalata, terebentina irita pielea si ochii si are un efect negativ asupra sistemul respirator si sistemul nervos central. Ingerata, terebentina produce grave probleme renale.

Asa periculoasa cum e, terebentina este folosita in multe produse alimentare pentru obtinerea aromelor de citrice si aceasta, pentru ca este cel mai ieftin membru a unei familii aromatice intens folosita in industria alimentara, pentru aromarea produselor alimentare, familia terpenilor si terpenoizilor.

Terpenii stau la baza multor uleiuri esentiale extrase din plante. Sunt cei care dau acestora aroma si gust si sunt folositi ca aromatizanti in industria alimentara si ca parfumanti in industria parfumurilor sau in aromaterapie.

De exemplu, vitamina A face parte din familia terpenilor si are o aroma specifica de hamei.

Pentru ca nasul uman detecteaza usor terpenii, la fel de usor sunt si de sintetizat chimic.

Revenim cu acelasi sfat sanatos: inainte sa achizitionati un produs, cititi cu atentie eticheta.