Daca v-am spune ca exista alimente care contin 80% proteine de calitate, fibre, grasimi sanatoase, minerale, vitamine si mai mult fier decat in carnea de vita, suntem convinsi ca am reusit deja, sa va atragem atentia.
Dar daca va spunem ca aceste alimente minune poarta numele de “gandaci” si “insecte”, probabil ca deja ati simtit un sentiment de repulsie.
Totusi, consumul gandacilor (furnici, greieri, lacuste, etc) sau entomofagia nu este neobisnuita in lume. Chiar daca in cultura occidentala sunt perceputi doar ca daunatori sau, in cel mai bun caz, niste fiinte iritante, gandacii si insectele reprezinta, in alte colturi ale lumii, o sursa importanta de hrana si chiar o delicatesa. Cei care au gustat greieri prajiti sustin ca acestia au gust de popcorn, iar lacustele pot fi confundate cu crevetii.
Ce veti vedea poate parea putin straniu la inceput, dar, haideti sa fim seriosi: oamenii fac lucruri mult mai ciudate decat sa manance insecte.