Aplicatiile terapeutice ale coacazelor negre

Foto credit @ Aplicatiile terapeutice ale coacazelor negre

In antichitate, coacaza neagra era considerata cheia longevitatii. Si se pare ca stramosii nostrii au avut dreptate.

Cercetarile actuale confirma ca acest fruct uimitor detoxifica organismul in profunzime, stimuland digestia si corecta functionare a ficatului, pancreasului, splinei si rinichilor, scade colesterolul si nivelul acidului uric.

Si asta nu este tot. Poate fi folosita in egala masura in constipatie si in dizenterii deopotriva fiind mai eficienta decat carbunele medicinal.

Un pumn de coacaze, ca sa parafrazam celebrul film care facea pe vremuri furori in cinematografe, este cel mai bun energizant pe care l-ati incercat vreodata.

Dar ceea ce a adus coacazul in atentia oamenilor de stiinta a fost efectul extraordinar pe care frunzele acestuia il au asupra reumatismului si artrozei. In 1908, doctorul Huchard a obtinut rezultate remarcabile in tratarea reumatismului cu o combinatie de macerat la rece si infuzie din frunze.

Cercetarile au continuat pana in zilele noastre cand deja s-au obtinut rezultate remarcabile pe subiecti umani care in proportie de 71% au raportat ameliorarea simptomatologiei iar in 25% din cazuri durerile au disparut. Pacientii au fost tratati cu 2 fiole de extract de frunze pe zi.

Ca sa nu ajungem sa tratam astfel de afectiuni, este suficient sa consumam coacaze dimineata pe stomacul gol. Este o cura remarcabila si gustoasa, fara contraindicatii care intareste sistemul imunitar al organismului si,in plus, este foarte satioasa. Veti observa cu surprindere ca senzatia de foame dispare pentru foarte mult timp iar memoria se imbunatateste.

Din fericire noi nu trebuie sa cultivam coacazul negru, creste liber in flora spontana si nu trebuie decat sa intindem mana si sa culegem roadele pe care ni le-a daruit natura.

Dar daca nu sunteti siguri ca stiti cum arata coacazele in natura, lasati-i pe cei care stiu sa le aleaga. Exista riscul sa le confundati cu Iarba talharului sau Buruiana de taietura (Stachys officinalis), care este o planta toxica atunci cand nu este folosita corespunzator. Daca insa ati pus mana pe Iarba talharului si aveti rani folositi-o cu incredere. Vindeca rapid ranile deschise.