Anghinarea este una dintre cele mai respectate plante din lume, din vremuri imemoriale. Si inca de la inceputuri i s-a conferit rolul de protector al ficatului si bilei datorita substantelor amare din compozitia frunzelor si radacinilor sale. Preparata corect, anghinarea este un deliciu si o binecuvantare pentru ficatul dumneavoastra.
Anghinarea poate fi considerata cantitate neglijabila din punctul de vedere al caloriilor si al grasimilor. In schimb, este o adevarata comoara de vitamine, minerale si substante fitochimice.
Ca prieten al ficatului, anghinarea aprovizioneaza organismul cu vitamina C, fibre si potasiu. 100 grame de anghinare contin 5,4 grame de fibre. De asemenea insulina, continuta in cantitati moderate in aceasta planta, functioneaza ca un usor laxativ.
Sanatatea ficatului este determinata de functionarea corecta a sistemului digestiv, de aceea, constipatia este unul dintre factorii cei mai frecventi care ingreuneaza functionarea acestuia. Anghinarea poate fi adaugata in aproape orice fel de mancare inclusiv in supe, orez, piure de cartofi, pizza sau garnitura pentru absolut orice fel de mancare cu carne.
Pentru o detoxifiere eficienta, serviti anghinarea fiarta la abur. Apoi, ori o adaugati astfel in orice salata, fie o serviti ca atare, stropita cu putin ulei de masline si zeama de lamaie. Pentru un preparat rafinat, adaugati cateva bucatele de ton si masline. Combinatia de gusturi este divina.
Sursa: http://www.healthcareaboveall.com