Anghinarea in bucatarie
Anghinarea in cosmetica
Mastile cu anghinare sunt usor de facut si extrem de eficiente mai ales pentru revitalizarea unui ten obosit, cu aspect tern. Masca facuta in casa este la fel de eficienta si mult mai ieftina decat cea cumparata de la magazin. Ce sa mai vorbim despre un tratament cu anghinare la SPA…
De obicei mastile naturale nu pot fi pastrate in frigider mai mult de doua zile.
Cea pe care v-o propunem poate fi pastrata o saptamana.
Masca de revitalizare cu anghinare si ulei de avocado
200 -300 gr inima de anghinare fiarta sau conservata in apa
2 lingurite ulei de avocado sau de masline presat la rece
3 – 4 gelule de vitamina E ( 1/8 lingurita)
½ lingurita zeama de lamaie sau otet de mere
Se scurge anghinarea intr-o strecuratoare si se lasa 20 de minute, apoi se pune in bolul mixerului. ( Se poate folosi si o furculita; anghinarea trebuie transformata intr-o pasta fina)
Se adauga uleiul de avocado si se mixeaza bine.
Se sparg gelulele de vitamina E, se adauga in mixtura impreuna cu zeama de lamaie si se amesteca bine cu o spatula de lemn.
Acoperiti si lasati sa se “marineze” o ora la temperatura camerei.
Transferati masca intr-un borcanel cu gura larga si capac cu inchidere ermetica.
Se aplica pe fata curata, se lasa 20 de minute sa actioneze, apoi se clateste din abundenta cu apa potrivit de rece.
Pentru cele mai bune rezultate se poate face un tratament de o saptamana. Aplicati masca zilnic, seara dupa demachiere.
Masca pentru ten gras cu anghinare
2 – 3 inimi de anghinare proaspete
1 lingurita miere (lichida)
Se maruntesc inimile de anghinare si se introduc in blender. Se extrage sucul.
Se amesteca sucul de anghinare cu o lingurita de miere lichida.
Se aplica pe fata cu ajutorul unui tifon sau al unei pensule. Se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Se clateste cu apa necalcaroasa. Pielea dumneavoastra va fi neteda si curata.