Angelina Jolie si dieta cu cereale “antice”

Foto credit @ Angelina Jolie si dieta cu cereale “antice”

Desigur ati auzit de beneficiile semintelor de chia sau de quinoa. Daca mai trebuia un motiv pentru a le include in alimentatie, Angelina Jolie il ofera. Nu numai ca a slabit, dar pielea si parul vedetei au devenit, pur si simplu, stralucitoare.

Actrita a imbinat utilul cu placutul si a adoptat aceasta dieta atat din considerente nutritionale, cat si estetice.

Ce sunt cerealele “antice” ? Denumirea este recenta si include toate grupele de cereale care nu si-au schimbat structura genetica in decursul mileniilor, indiferent daca vorbim despre schimbari intervenite natural sau datorita omului. Daca vreti, un fel de dinozauri ai cerealelor.

Se pare ca semintele de chia, quinoa, grau spelta, mei, grau dur, hrisca, stir si kamut, au un efect aproape miraculos asupra calitatii pielii si parului. Cu exceptia catorva, toate se gasesc si in Romania la preturi modice fiind considerate….hrana pentru animale!

Dupa ce a terminat filmarile la “Unbroken”, unde este chiar regizorul filmului, Angelina a parasit Australia si impreuna cu Brad Pitt si copii lor au pornit spre Africa de Sud. In tot timpul filmarilor, gustarile actritei au constat din cerealele sus-mentionate, amestecate cu nuci si seminte, pe care le-a inclus in dieta sa zilnica.

Nutritionistii recomanda cerealele “antice” pentru ca asupra lor nu s-a intervenit genetic, asa cum s-a intamplat cu graul si porumbul. Contin toti nutrientii esentiali, nu contin compusi modificati genetic si aduc beneficii mult mai mari pentru sanatate decat cerealele comune.

Pe de alta parte, un fel de mancare cu cereale este delicios si poate fi mancat fara prea mari retineri.

Asa cum o stim, Angelina merge pana la capat, atunci cand decide sa faca ceva. De data aceasta, nutritionistii si chiar prietenii apropiati, au cateva semne de intrebare.

“Lui Angie i-au placut intotdeauna cerealele si semintele, dar acum a dus pasiunea aceasta la un alt nivel” a declarat un apropiat al actritei pentru The Enquirer. “Mananca aproape doar cereale “antice” si nu inceteaza sa le ridice in slavi calitatile. Sustine ca ii ofera toti nutrientii de care are nevoie si pe care nu ii gaseste in alta parte si, in plus, ii fac pielea sa straluceasca. Problema este ca nu isi echilibreaza dieta cu suficiente fructe, legume si proteine animale”.

Nu retragem ce am afirmat mai devreme: cerealele antice sunt extrem de sanatoase si valoroase, le recomanda fara rezerve orice nutritionist din lume, iar Angelina Jolie a observat pe buna dreptate o schimbare in bine dar fara o dieta completa si echilibrata a slabit prea mult si acum cantareste 42 de kilograme la cei aproape 1,70 m pe care ii are.

In concluzie, daca faci precum Angelina Jolie si mananci doar cateva graunte pe zi, indiferent cat de minunate ar fi ele, daca nu sunt graunte cu puteri magice, rezultatele nu vor fi chiar cele mai grozave. Pentru o sanatate de fier corpul trebuie sa primeasca toate grupele alimentare, dozate corect.

Puteti manca la fiecare masa aceste graunte de sanatate, cum sunt considerate cerealele “antice”, dar nu uitati sa le combinati cu alte grupe alimentare.

surse:
http://www.health24.com
http://shesaid.com/angelina-jolie-following-ancient-grain-diet