Alcoolul pudra sau “Secretul lui Bachus” redivivus

Foto credit @ Alcoolul pudra sau “Secretul lui Bachus” redivivus

A aparut alcoolul pudra!

Cine a vazut filmul “Secretul lui Bachus” stie ca personajul principal facea vin din “chimicale”. Filmul a fost inspirat dintr-un caz real in care, seful organizatiei “Bachus”, Gheorghe Stefan, facea vin amestecand vinurile inferioare cu apa si rachiuri, le reeticheta si le vindea ca vinuri superioare. Personajul fictiv, interpretat de regretatul Stefan Mihailescu-Braila a ajuns la inchisoare, cel real a fost condamnat la pedeapsa cu moartea si confiscarea averii.

Palcohol sau alcoolul pudra se va gasi in viitorul apropiat, alaturi de sticlele clasice de alcool. Produsul a fost recent aprobat de catre Guvernul SUA. Nu va ganditi la cine stie ce! Alcoolul pudra nu se foloseste precum “prafurile”. Modul de utilizare este putin diferit.

Citam de pe site-ul companiei:

“Am vazut comentariile legate de consumul pe cale nazala a alcoolului pudra. Nu o faceti!. Pentru a evita acest lucru, am avut grija sa facem astfel incat sa fie necesara prizarea a cel putin jumatate de cana de pudra pentru a obtine efectul unei pahar de alcool. In plus, veti simti o durere ingrozitoare pentru prea putina placere. Folositi-l asa cum scrie pe ambalaj”

Palcohol se foloseste adaugand apa unui pachet de pudra de alcool. Evident, au existat discutii legate de faptul ca in acest mod, alcoolul poate fi introdus mult mai usor in locuri in care acesta este interzis, cu atat mai mult cu cat compania producatoare a lasat sa se inteleaga acest lucru din mesajul publicitar care a insotit lansarea produsului care suna cam asa

“Ce poate fi mai rau decat sa te duci la un concert sau un eveniment sportiv si sa trebuiasca sa platesti 10,15,20 de dolari pentru o bautura amestecata cu tot felul de lucruri? Ia Palchool si te vei bucura de propriul tau amestec la o fractiune din cost“

Dupa ce lumea s-a scandalizat, compania si-a retras comunicarea precizand ca textul a fost folosit trunchiat si ca, in acelasi comunicat, ei sfatuiau consumatorul sa verifice intai daca este permis consumul de alcool la manifestarea cu pricina.

In orice caz, Palcohol-ul va iesi pe piata si depinde doar de conumator si de responsabilitatea acestuia.

Un singur lucru nu ne da pace. Odata cu aparitia acestui praf, lasand la o parte falsa etichetare, Bachus al nostru, pare un deschizator de drumuri, in domeniu. Poate ca, in curand, va fi decorat post mortem pentru contributii aduse la dezvoltarea chimiei alimentare mondiale.

Sursa: http://www.huffingtonpost.com