7 varietati de nuci care va ajuta sa traiti mai mult

Foto credit @ 7 varietati de nuci care va ajuta sa traiti mai mult

Cine nu-si doreste o viata lunga si sanatoasa? Solutia este simpla ! Nucile.

New England Journal of Medicine a publicat recent un studiu care arata ca cei care consuma zilnic, o mana de nuci de diferite soiuri, reduc cu 20% riscul de a se imbolnavi de inima, cancer sau alte afectiuni majore.

Doctorul nutritionist Janet Brill, considera ca nucile joaca un rol crucial intr-o dieta sanatoasa si echilibrata, mai ales pentru segmentul de varsta de peste 50 de ani. Ea considera ca : “Nucile sunt sanatate curata, cu efecte dovedite in preventia bolilor”.

Un alt medic extrem de apreciat, Dr. Andrea Paul, M.D. sustine ca: “O dieta bogata in nuci creste speranta de viata, in mai multe moduri. Conduce la scaderea greutatii, un somn mai bun, imbunatateste memoria, intareste sistemul imunitar si imbunatateste aspectul pielii. Toate acestea contribuie la cresterea duratei vietii, pe langa beneficiile dovedite in preventia cancerului si a bolilor de inima.”

Studiul desfasurat de New England Journal of Medicine a aratat ca doar cateva nuci pe zi, 28 de grame mai exact, pot creste speranta de viata cu 10 ani. Nu conteaza ce soi de nuci alegeti, preferabil ar fi sa combinati mai multe feluri ca sa nu va plictisiti, si, ideal ar fi, sa le mancati crude pentru a benficia de toti nutrientii. Daca nu va plac crude, alegeti nuci coapte in cuptor, fara adaos de sare.

Nucile

S-ar putea ca expresia “fantana tineretii” sa fie denumirea poetica, nu a unui izvor magic, ci a banalelor nuci. Si acum, urmeaza un adevarat pomelnic de beneficii pe care ni le aduc nucile, odata introduse in alimentatie: sunt bogate in omega-3 care imbunatatesc semnificativ memoria, reduc inflamatiile, reduc colesterolul si pastreaza elasticitatea vaselor de sange, care pe termen lung, se traduce in preventia bolilor inimii.

Arahidele

Sunt gustoase, hranitoare si …contin resveratrol din belsug, substanta pe care o gasim in ciocolata neagra si in vinul rosu. Resveratrolul este unul dintre cei mai puternici antioxidanti cunoscuti, extrem de eficient in incetinirea proceselor de imbatranire si in reducerea riscului declansarii bolilor de inima. Arahidele contin, de asemenea, acid folic si vitamina E, necesare pentru imbunatatirea performantelor creierului. Va place untul de arahide ? Va puteti bucura de acest deliciu, cu masura, cu o conditie: alegeti un unt de arahide fara zahar adaugat si veti avea la pachet o gustare delicioasa impregnata cu Vitamina E, niacina, folati, proteine si mangan.

Nuci braziliene

Aceste nuci uriase sunt niste bombe de nutrienti. Nucile braziliene sunt bogate in seleniu, care ajuta organismul sa produca antioxidanti, marind astfel imunitatea organismului. De asemenea, sunt bogate in zinc, care ajuta la regenerarea epidermei (sunt minunate pentru persoanele cu o piele uscata si sensibila sau care au tendinta de ridare). Impartiti nucile braziliene frateste, cu jumatatea Dvs.: ajuta la prevenirea cancerului de prostata.

Migdalele

Migdalele au toate beneficiile celorlalte nuci dar, in plus, contin o cantitate mai mare de proteine vegetale (6 grame proteine / 28 grame migdale), fiind eficiente pentru mentinerea unei diete sanatoase. Migdalele au un continut foarte mic de calorii, spre deosebire de suratele ei, dar o cantitate uriasa de calciu. Mancand migdale aveti grija de linia taliei si in acelasi timp aduceti un aport generos de vitamina E, care imbunatateste memoria si reduce declinul capacitatilor cognitive.

Nucile Pecan

Ce-i drept au o cantitate mare de grasimi si calorii. Mult mai mare decat a altor nuci dar mancate cu moderatie, preferabil crude, sunt la fel de sanatoase ca orice alta nuca dar au si un beneficiu unic.
Fiind bogate in beta-stosterol, previn bolile de prostata, iar la subietii mai batrani reduc simptomele neplacute asociate cu urinarea frecventa. Aviz domnilor de toate varstele !

Fisticul

Daca urmariti sanatatea aparatului cardiovascular, incepeti cu fisticul. Contine l-arginina, care pastreaza elasticitatea vaselor de sange si previne riscul bolilor de inima si al atacului de cord. In plus, fisticul nu are foarte multe calorii deci poate fi folosit pentru o gustare rapida, fara riscuri.

Mugurii de pin

Desi nu prea sunt folositi pe post de gustare, mugurii de pin ar merita o atentie mai mare. Sunt extrem de eficienti in reducerea colesterolului “rau”. Mugurii de pin contin, de asemenea, foarte mult mangan, care ajuta la cresterea imunitatii organismului. Vestea cea buna este ca pot fi introdusi in alimentatie cu usurinta, fiind unul dintre ingredientele principale in “fabricarea” sosului pesto (reteta aici)

Acum, ca stim ce beneficii aduc nucile in viata noastra, suntem gata sa le facem loc si in alimentatie. Minunat dar trebuie sa existe o masura in toate, vorba lui Platon: nucile sunt bogate in nutrienti dar si in calorii. In loc sa le adaugati in alimentatie, inlocuiti snacks-urile nesanatoase cu acestea.

Daca sunteti in cautare de idei creative, iata doar cateva:

Adoptati stilul grecesc. Adaugati unui iaurt grecesc (fara grasime), o lingurita de miere si cateva nuci. Este o gustare dulce, minunata. Reteta aici.

Imbogatiti-va salatele. Nu conteaza despre ce salata este vorba, cateva nuci ii vor da o savoare deosebita.

Desert cu nuci. Pentru un rasfat, din cand in cand, nucile glazurate cu zahar brun si coapte in cuptor sunt o alternativa extraordinara.

Crusta crocanta. Uitati de pesmet! Inlocuiti-l cu nuci sau migdale macinate. Vor face o crusta la fel de crocanta, savuroasa si foarte nutritiva.

Adaugati-le la garnituri. Nu puteti gresi adaugand nuci oricarui fel de mancare. Adaugati-le la garnituri, in legume calite, orez brun, nu conteaza ! Confera savoare si sanatate.

sursa: http://www.huffingtonpost.com