Pe buna dreptate, va veti intreba: “Daca e asa de buna, ce sa-i fac? O mananc?”
Cei de la Haagen Dazs raspund: “O puteti face si mai buna, dupa gust, eveniment sau inspiratie !”
Nu ca spunem noi, dar Haagen Dazs a adus in Romania printre cele mai bune inghetate ce se pot manca pe plaiuri carpatine. Cine nu crede, sa mearga sa guste si mai vorbim.
Dar sa revenim la treburile noastre. Presupunand ca ati cumparat inghetata preferata si ajungeti cu ea intreaga, pana acasa, Haagen Dazs ne sugereaza cateva deserturi rafinate si usor de asamblat.
Un sfat inainte de a incepe: pentru siguranta desertului, toti ceilalti membri ai familiei se vor tine departe de bucatarie, pana la servire.
Salata de fructe tropicale cu frozen yogurt de vanilie (pentru 4 persoane)
1 mango mediu
1 papaya mica
2 kiwi
8 scoop-uri de frozen yogurt de vanilie Haagen-Dazs
2 linguri fulgi de cocos rumeniti putin in cuptor
Preparare
Se taie fructele, cubulete.
Se pun cate doua scoopuri de frozen yogurt de vanilie Haagen-Dazs, in bolurile de servire si se presara fructele si fulgii de nuca de cocos deasupra.
Cosulete cu Frozen Yogurt de vanilie, mere glazurate si sirop de mere si scortisoara (pentru 4 persoane)
1-1/2 lingura unt topit
2 foi de placinta (aproximativ 30 x 30 cm, fiecare)
2 mere Granny Smith medii
2 linguri suc de lamaie
1/4 cana zahar tos
1 lingura unt
1/2 lingurita scortisoara
1/4lingurita nucsoara
Frozen Yogurt de vanilie de la Haagen-Dazs
Preparare
Se incalzeste cuptorul, la 176 grade celsius. Se iau 4 forme de briosa din metal, se aliniaza intr-o tava pentru cuptor, cu gura in jos. Se ung cu putin unt topit.
Se intinde una dintre foile de aluat pe o suprafata uscata si se unge cu ½ din cantitatea de unt ramasa. Peste aceasta, se asterne a doua foaie de placinta si se unge, si aceasta, cu restul de unt.
Foile de placinta se taie in 4 patrate egale. Fiecare patrat se intinde peste formele de briose apoi se introduc la cuptor, 6-8 minute, pana cand foile de placinta devin brun-aurii. Cosuletele astfel obtinute, se lasa apoi sa se raceasca.
Se curata merele de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se asaza intr-un bol si se stropesc cu zeama de lamaie. Se amesteca zaharul, untul, scortisoara si nucsoara cu 1/3 cana de apa, intr-o tigaie mare. Se aduce la fierbere, la foc mediu-mare. Se adauga merele, si se lasa pe foc 5-7 minute, amestecand frecvent, pana cand se inmoaie merele, adaugand 1-2 linguri de apa, daca lichidul se evapora prea repede. Cu spumiera, se scot merele din tigaie si se lasa sa se raceasca putin. Lichidul din care ati scos merele ramane in continuare pe foc, inca 1-2 minute pana capata consistenta unui sirop.
In fiecare cosulet se pune o parte din marele glazurate, se adauga cate un scoop de frozen yogurt de vanilie, se toarna deasupra putin sirop si se servesc imediat.
Crema de inghetata de cocos si concentrat din limonada de lime (pentru 2 persoane)
1/2 cana apa minerala carbogazoasa sau sifon rece
2 scoop-uri inghetata de nuca de cocos de la Haagen-Dazs
2 linguri concentrat de limonada de lime inghetat
2 linguri rompentru
decor: felii de lime, ananas si cirese maraschino
Pentru concentratul de lime:
1 cana suc de lime proaspat stors si strecurat
1-1/2 cana zahar tos
1-1/2 cana apa
Preparare
Concentratul de lime
Se amesteca zaharul cu apa, intr-o tigaie. Se asaza la foc mediu, amestecand continuu, pana cand zaharul se dizolva. Se lasa sa se raceasca si se adauga sucul de lime. Se toarna in forme (pahare de plastic sau forme pentru gheata) si se introduc in congelator.
Preparatul
Se amesteca apa minerala cu inghetata, concentratul de limonada de lime si romul, intr-un blender. Se mixeaza, pana cand devine o pasta cremoasa. Se toarna in 2 pahare cu gura larga (de sampanie sau Martini), se decoreaza cu felii de fructe si se serveste imediat.
Budinca de fructe de padure si cozonac cu Frozen Yogurt de vanilie (pentru 6 persoane)
6 felii groase de cozonac
3 linguri unt nesarat
1/4 cana zahar
1 cana smantana pentru gatit
1 cana lapte integral
1/2 cana zahar + 2 linguri pentru fructele de padure
2 oua intregi
2 galbenusuri de ou
1 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie
1/4 lingurita coaja rasa de portocala
800 gr frozen yogurt de la Haagen-Dazs
1 cana afine
1 cana zmeura
1 cana mure
1 lingura suc de lamaie
Preparare
Se incalzeste cuptorul la 176 grade Celsius. Se ung 6 vase ramekins de 226 gr, cu unt si se tapeteaza cu zahar.
Se incalzeste laptele si smantana intr-o tigaie, la foc mediu. Intr-un castron separat, se adauga ½ cana zahar, ouale, galbenusurile si sarea si se amesteca cu telul sau mixerul. Se amesteca, putin cate putin, mixul de smantana cu cel de oua si zahar. Se asaza din nou in tigaie si se lasa pe foc pana cand compozitia se ingroasa. Se strecoara, apoi se adauga coaja rasa de portocala si esenta de vanilia.
Se pun fructele de padure intr-un castron si se amesteca cu zahar si zeama de lamaie. Se distribuie in mod egal in vasele rameskin. Se taie cozonacul cubulete si se asaza peste fructe. Urmeaza crema. Se acopera vasele cu folie de aluminiu si se introduc in cuptor 35 minute. Apoi, se scoate folia si se mai coc inca 20 de minute.
Pentru servire, se rastoarna fiecare vas ramekin cu gura in jos, pe o farfurie si se ridica usor. Budinca se decoreaza cu fructe de padure proaspete si inghetata.
Prajitura de ciocolata cu inghetata de vanilie (6-7 portii)
226 gr ciocolata taiata bucati
5 linguri unt, plus cat este nevoie pentru uns vasele ramekins
3 oua, separati albusurile de galbenusuri
1/4 cana zahar tos
2 lingurite cafea macinata (optional)
2 linguri pudra de cacao
inghetata de vanilie de la Haagen-Dazs
Acest desert se serveste cald, dar poate fi preparat si cu o zi inainte de servire. Se pastreaza la rece si se coace cu 15 minute inainte de a fi servit. Pentru un gust mai bogat si rafinat, adaugati crema de trufe de ciocolata, gem de zmeura, nuci sau nuca de cocos. Se serveste alaturi de inghetata de vanilie sau vanilie cu migdale, de la Haagen-Dazs.
Preparare
Se incalzeste cuptorul, la 190 grade Celsius. Se ung cu unt, din belsug, 7 forme de briose.
Se incalzeste ciocolata cu untul, intr-un vas, in cuptorul cu microunde, 1-2 minute, la putere medie, pana cand untul s-a topit. Se amesteca in compozitie si se reincalzeste, la nevoie, pana cand s-a topit si ciocolata. Se adauga galbenusurile de ou si 2 linguri de zahar si cafeaua macinata, (daca folositi).
Se bat spuma, albusurile si se amesteca, adaugand treptat, restul de 2 linguri de zahar si pudra de cacao. Se bat albusurile in continuare, pana cand se intaresc, apoi se amesteca incet si delicat, compozitia de ciocolata, pana la omogenizarea completa.
Se imparte compozitia in formele de briose si se adauga umplutura, in functie de preferinte, asa cum sugeram la inceputul retetei. Daca nu preparati imediat desertul, acoperiti-l cu film alimentar si poate fi introdus in congelator. Se pastreaza pana a doua zi.
Se introduc formele de briosa in cuptor, 10-12 minute, pana cand compozitia creste si crapa usor la suprafata. Daca ati scos compozitia din congelator, timpul de coacere se mareste cu 4 minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca 3 minute, apoi se scot din forme si se servesc fierbinti alaturi de inghetata Haagen-Dazs preferata.
Variatiuni:
Umpleti pe jumatate, formele de briosa, cu mixul de oua si ciocolata. Adaugati 2-3 trufe mici de ciocolata, sau o lingurita cu varf de gem de zmeura, fulgi de cocos, nuci taiate marunt, apoi turnati restul compozitiei peste umplutura. Coaceti conform indicatiilor prezentate anterior.
Banane cu ghimbir si inghetata de ciocolata neagra (3-4 portii)
2 linguri zahar brun
2 lingurite rom
1 lingurita unt
1/2 lingurite praf de ghimbir
2 banane medii, coapte dar tari, taiate in diagonala, feliute mai groase
inghetata de ciocolata neagra de la Haagen-Dazs
Preparare
Intr-o tigaie, se amesteca si se aduc la fierbere, pe foc mediu, zaharul brun, romul, untul si ghimbirul. Se adauga feliile de banana, amestecand pana cand siropul se ingroasa putin.
Se sevesc calde alaturi de inghetata de ciocolata neagra Haagen-Dazs.
Sundae cu inghetata de cocos si ananas si sos cald de ciocolata cu rom (4 portii)
1/2 cana fulgi de cicolata
2 lingurita smantana sau lapte
1-1/2 lingurita rom
inghetata Häagen Dazs de cocos si ananas sau de vanilie
pentru décor: 2 banane, fulgi de cocos, rumeniti cateva minute in cuptor
Preparare
Se amesteca smantana si ciocolata, intr-un vas care se poate introduce in cuptorul cu microunde. Se incalzeste 1-2 minute, la putere medie. Se amesteca pentru omogenizare, reincalzind la nevoie, pana cand ciocolata se topeste. Se adauga romul si se omogenizeaza.
Se asaza inghetata in bolurile de servire, se inconjoara cu felii de banana si se toarna deasupra, doua linguri de sos de ciocolata cu rom si 1 lingura de fulgi de cocos.
Sursa: http://www.haagendazs.com/Recipes