7 beneficii uimitoare ale ginsengului

Foto credit @ 7 beneficii uimitoare ale ginsengului

Denumirea ginsengului, Panax ginseng, spune totul despre proprietatile curative ale acestuia. “Panax” in greaca inseamna “vindeca tot”.

Cel mai recent studiu arata ca ginsengul previne si vindeca gripa virala. Studiul a fost publicat in revista medicala “Nutrients” si este doar inceputul unei noi abordari in privinta tratamentului gripelor si in special a celei de tip A..

Pe scurt, s-a constatat ca administrarea zilnica a ginsengului rosu, pe termen lung, previne instalarea gripei de tip A. S-a observat ca celulele epiteliale ale plamanilor infectate cu virus gripal, rezista mai mult iar inflamatiile asociate cu aceasta afectiune se reduc dramatic.

Pana acum, s-a avansat ipoteza ca ginsengul produce modificari la nivelul intregii imunitati a organismului, cu efect imediat asupra simptomelor asociate cu gripa.

Care sunt celelalte 6 beneficii?

Medicina traditionala chineza si coreeana ar putea nominaliza sute de beneficii dar noi ne-am oprit asupra acestora, pentru ca sunt cele mai raspandite probleme ale lumii moderne.

Vindeca leziunile pulmonare cauzate de astm 

Din cauza efectelor secundare severe care insotesc astmul, osteoporoza si cataracta, cercetatorii nu obosesc sa caute alternative mai bune pentru medicatia actuala. O solutie promitatoare a fost descoperita si publicata in revista medicala Allergy and Asthma Proceedings. Cercetarile au aratat ca soarecii de laborator carora li s-a administrat ginseng, au prezentat imbunatatiri la nivelul plamanilor. Acesta ar putea fi in curand si tratamentul pentru oameni.

Previne halena 

Un studiu din 2009 publicat in jurnalul Digestion a aratat faptul ca ginsengul previne halena asociata cu bacteria Helicobacter pylori. Dupa 10 saptamani de suplimentare a alimentatiei cu ginseng, halena a disparut complet.

Eficient impotriva obezitatii 

Cercetarile publicate in Phytotherapy Research au aratat ca o anumita substanta din ginseng, ginsenosid Rg3, ajuta la inhibarea procesului de acumulare a grasimii in celule. Studiile pe soareci de laborator au aratat ca cei care au primit un supliment de ginseng zilnic au slabit mult mai mult decat grupul de control.

Reduce simptomle alergiilor

Un studiu din 2012, publicat in revista Allergy, Asthma & Immunology Research a aratat ca ginsengul rosu murat are capacitatea de a diminua alergiile, prin reducerea inflamatiilor. Capacitatea antiinflamatoare a ginsengului a fost determinata prin administrarea a 250 mg de ginseng rosu murat pe zi subiectilor care au participat la studiu. S-a constatat reducerea simtomatologiei si imbunatatirea calitatii vietii acestora.

Combate oboseala

Ginsengul este un energizant natural si poate fi folosit pentru a combate starile de oboseala. Este de un real folos bolnavilor de cancer si de scleroza multipla, carora le da un plus de energie. Cercetatorii de la Clinica Mayo au descoperit ca 1000 mg/zi de ginseng imbunatateste simtitor calitatea vietii pacientilor, conferindu-le un nivel satisfacator de energie.

Stimuleaza cresterea parului

De mii de ani, chinezii au folosit ginsengul in scopuri medicale, in special in combaterea a ceea ce numim astazi stres. Stresul este una dintre cele mai cunoscute cauze ale caderii parului.

Efectele secundare ale ginsengului

Ca o regula de baza, ginsengul se consuma cu moderatie. Prea mult ginseng poate conduce la stari de neliniste, cresterea pulsului, dureri de cap sau ameteli si stari de voma. In alta ordine de idei, cei care sufera de boli de inima sau sunt sub tratament pentru tratarea cheagurilor de sange, ar trebui sa consulte un specialist inainte de a-si suplimenta dieta cu ginseng.

In concluzie, ginsengul este o planta uimitoare si nu-si dezminte numele, fiind un remediu puternic si eficient impotriva a numeroase afectiuni. Desi este utilizat de cel putin 5000 de ani, lumea moderna abia acum ii descopera calitatile. Atunci cand nu va simtiti bine, incepand cu starile de oboseala si terminand cu caderea parului, inainte de a va indrepta catre dulapiorul cu medicamente, poate luati in considerare ajutorul pe care vi-l poate da aceasta minunata planta.

Learn more: http://www.naturalnews.com