5 buruieni care fac cat toate medicamentele din lume

Foto credit @ 5 buruieni care fac cat toate medicamentele din lume

Majoritatea oamenilor sunt de acord ca buruienile pot face mult rau unei gradini. Din pacate, denumirea generica de buruieni cuprinde plante medicinale, mai puternice si mai eficiente decat orice medicament.

Iata care sunt cele mai puternice buruieni:

Papadia

Ganditi-va de doua ori inainte sa smulgeti si ultima papadie din gradina. Asa modeste cum le vedeti reprezinta una dintre cele mai mari surse de beta-caroten din lume. In plus sunt bogate in proteine, minerale, vitamine si acizi grasi esentiali. Fiecare particica din papadie, de la floare pana la radacina este comestibila, iar consumul regulat de papadie imbunatateste functiile inimii si ale ficatului, digestia si functionarea rinichilor.

Urzica

Este, probabil, cea mai enervanta dintre toate buruienile, caci nimanui nu-i place sa fie urzicat. Dar sub spinii rautaciosi se ascunde o comoara de substante nutritive. Atat radacinile cat si frunzele sunt bogate in fier, calciu, vitaminele A si K. Este utila in tratarea afectiunilor intestinale, a malnutritiei, diareei si a problemelor de piele. 1 lingura de suc proaspat de urzica, de doua ori pe zi, timp de catreva zile elimina acidul uric, prevenind astfel inflamarea tesuturilor si a incheieturilor.

Ciulinele

Exact. Nesuferitii aceeia care se atarna imediat de haine, par, zgarda cainelui si orice altceva le iese in cale sunt, de fapt, cei mai buni prieteni ai omului. Sunt bogati in fitoelemente care contin substante antibacteriene, antiinflamatorii si antioxidante. Ironic, ciulinii sunt ajutoare de nadejde in tratamentul bolilor de piele ca acneea, eczemele si chiar psoriazisul. In plus, sunt folositi in tratamentul bolilor cardiovasculare si a celor degenerative, precum artrita sau cancerul. Ca si papadiile, ciulinii ajuta procesul digestiv prin stimularea secretiilor gastrice.

Stirul

Pana de curand a fost considerata o buruiana buna de dat la porci, dar cercetarile au aratat ca aruncam margaritare, porcilor. Ca si quinoa, stirul este o sursa fantastica si completa fara gluten, de proteine, minerale, fibre, fier si acizi grasi. Consumul regulat de stir reduce colesterolul, tensiunea arteriala si trateaza boli grave.

Iarba grasa

Dispretuita de multe ori, iarba grasa este pe cat de nepretentioasa, pe atat de pretioasa. Are cel mai mare continut de omega 3 din lumea vegetala, ceea ce o recomanda pentru imbunatatirea functiilor inimii si ale creierului. In ultima perioada, noi cercetari au aratat ca iarba grasa contine intre 10 si 20% mai multe substante antioxidante decat orice alt fruct sau leguma.

Probabil ca de acum incolo ne vom uita cu mai mult respect la acesti adevarati medici ai naturii.

Sursa: http://www.naturalnews.com