4 retete simple de Paste, cu un efect adorabil

Foto credit @ 4 retete simple de Paste, cu un efect adorabil

Faceti o mancare extraordinara. Dulciurile sunt divine si totusi… la capitolul estetica, lipseste ceva. Haideti sa nu ne mintim! Nu toata lumea este la fel de indemanatica cand vine vorba despre “origami” in domeniul culinar.

Sunt de admirat acele persoane cu imaginatie, mana sigura ca a unui chirurg si un simt al proportiei, demn de un arhitect, care creeaza mici opere de arta dintr-un ou, trei fire de patrunjel si doua boabe de piper.

Pur si simplu, avem alte calitati, dar nu pe acestea. Pentru cei mai putin indemanatici dintre noi, prezentam cateva idei foarte simple de decorare a bucatelor de pe masa pascala.

1. Cuiburi din brownie

Preparati brownie. Daca nu aveti o reteta anume, gasiti una aici.

Cumparati un pachetel cu bomboane colorate in forma de ou (merg si arahidele glazurate). Inarmati-va cu un cutit ascutit si decupati un capac sau formati trei gaurele in partea de sus a prajiturii. Plasati “ouale”, apoi “ingropati-le” in fulgi de nuca de cocos. Sa mai spuna cineva ca n-aveti imaginatie !

2. “Plantatia” de baby carrot

Pentru acest aranjament avem nevoie, in primul rand, de baby carrot (stiti, morcovii aceia mici foarte tineri). Daca nu-i gasiti sau vi se pare ca sunt prea scumpi, mergeti la piata si alegeti cativa morcovi mici. Vanzatorul va fi incantat sa scape de “piticanii”, iar dumneavoastra va veti atinge scopul.

Preparati un humus. Daca nu il cumparati gata preparat, reteta va asteapta aici. Umpleti cateva paharele cu humus, “plantati” morcovii spalati si curatati si decorati cu frunzulite de patrunjel.

3. Oul gigant din turta dulce

Cine spune ca turta dulce este destinata doar Craciunului? Preparati o turta dulce ca aici, taiati-o in forma ovala, apoi inarmati-va cu un posh si decorati cum va place dumneavoastra. Daca vreti sa va depasiti conditia de simplu amator, avem pe cineva de la care puteti lua lectii.

4. Gainuse de Paste

Putin mai laborios dar efectul merita. In orice caz, cea mai mare parte din timp este alocata fierberii oualor, veti vedea imediat.

Dupa ce ati fiert ouale tari, lasati-le sa se raceasca si incepem sa “sculptam” creasta gainuselor noastre.

Luati un morcov mare si gros, taiati-l in felii subtiti, apoi, cu un cutit ascutit, “zimtati” jumatate din felia de morcov. Am obtinut creasta.

Curatati ouale de coaja si practicati o taietura in varful ascutit al oului, astfel incat sa puteti introduce “creasta” cu zimtii in sus.

Pentru ochi puteti folosi seminte de chia sau cuisoare care patrund usor in albus sau, cu putina indemanare, boabe de piper.

Aranjati pe un platou, frunze de ruccola, baby spinach sau salata verde taiata fasii mai groase si asezati gainusele obtinute in verdeata. Ce credeti ca vor spune copiii, cand le vor vedea?

Sursa: http://www.huffingtonpost.com