Castravetii sunt bogati in minerale, in special in potasiu, care este extraordinar pentru detoxifierea organismului, avand in vedere ca elimina toxinele, dar pot fi folositi si in alte scopuri.
Hidrateaza – Daca aveti probleme de memorie si nu puteti bea apa in cantitate suficienta, din diferite motive, mancati cativa castraveti.
Sunt buni pentru stomac si rani – In primul rand, calmeaza crizele de stomac. Dar, in al doilea rand, daca v-ati taiat puneti o felie de castravete peste taietura si in doua minute veti vedea diferenta.
Elimina toxinele – Apa din castraveti are un efect benefic extraordinar pentru organele interne, curatandu-le de toxine. Sunt studii care arata ca sunt un adjuvant pretios pentru eliminarea pietrelor la rinichi.
Sunt un pachetel de vitamine – Castravetii si in special coaja sunt bogati in vitamine si in special in vitaminele A, B si C, contribuind la intarirea sistemului imunitar.
Contin minerale pretioase – Castravetii au in componenta lor cantitati mari de potasiu, magneziu si siliciu. Sunt un ajutor de nelipsit in cadrul tratamentelor SPA.
Ajuta la reglarea digestiei si in curele de slabire – Ccastravetii contin cantitati insemnate de apa si foarte putine calorii, calitati care ii fac alegerea ideala pentru persoanele cu probleme digestive si care au pus si cateva kilograme in plus.
Inlatura sau estompeaza cearcanele – Chiar este adevarat. Doua felii de castravete rece inlatura cearcanele de nesomn si setompeaza perfect cearcanele ereditare. In plus, inlatura si pungile de sub ochi.
Protejeaza impotriva cancerului – Este binecunoscut faptul ca in componenta castravetelui intra mai multi compusi care protejeaza, mai ales organismul femeilor impotriva cancerelor specifice: ovarian, de san si uterin.
Adjuvant in diabet, reduce nivelul colesterolului si regleaza presiunea arteriala – Daca n-ati stiut, castravetii contin hormoni necesari producerii de insulina si sunt eficienti in reducerea nivelului de colesterol si in reglarea presiunii arteriale. Aceste ultime calitati se datoreaza continutului de fibre, potasiu si magneziu.
Improspateaza respiratia – Castravetii improspateaza respiratia si amelioreaza bolile specifice cavitatii orale. Puneti o felie de castravete pe limba si presati-o pe gingii. Asteptati un minut si jumatate. Veti descoperi ca respiratia dumneavoastra s-a improspatat, datorita faptului ca substantele din castravete au indepartat bacteriile “responsabile” cu mirosul urat al respiratiei.
Regenereaza pielea, parul si unghiile – Datorita siliciului continut, castravetii au o calitate extraordinara. Mancati castraveti regulat si veti observa ca pielea si unghiile sunt mai sanatoase si mai stralucitoare iar parul creste mai repede, imbunatatindu-si simultan si calitatea.
Adjuvant in artrita – Tot siliciul este cel care intervine in problemele de artrita. Mai ales amestecat cu morcovi, castravetele amelioreaza durerile cauzate de artrita, prin reducerea acidului urinar.
Opreste mahmureala – Daca incercati sa scapati de mahmurela si de durerile de cap dupa o petrecere prelungita, mancati castraveti. Contin suficienti electroliti, vitamina B si zaharuri care vor reduce starea de rau.
Protejeaza rinichii – Castravetii reduc acidul urinar din organism, mentinand rinichii sanatosi.
Sursa: http://www.healthyfoodhouse.com