Bananele sunt de neinlocuit atat din punct de vedere al gustului cat si al beneficiilor pentru sanatate. Cititi cele ce urmeaza si veti privi cu respect la acest fruct-minune.
Banana este un adjuvant esential in tratarea depresiilor
Bananele contin cantitati mari de triptofan, pe care organismul il transforma in serotonina.
Banana–reteta succesului in sport
Mancati doua banane inainte de a face sport. Bananele va vor da energie, vor mentine nivelul zaharului in sange la cote optime si cresc anduranta.
Bananele intaresc oasele
Bananele inlocuiesc calciul pierdut si pastreaza sanatatea oaselor. Acesta este motivul pentru care orice medic va recomanda sa consumati banane la orice varsta.
Bananele regleaza temperatura organismului
Bananele racoresc organismul. Atunci cand aveti febra sau este foarte cald afara, mancati o banana.
Bananele-remediu impotriva muscaturilor si ciupiturilor de insecte
Aplicati coaja unei banane cu partea alba pe piele, acolo unde simtiti muscatura insectei si veti descoperi ca este destul de eficienta in calmarea senzatiilor de mancarime si usturime inerente.
Mancati o banana inainte de examen
Daca aveti examen dimineata devreme si nu aveti timp sa mancati altceva, mancati doua banane. Nu veti simti foame si, in plus, capacitatea de concentrare se va imbunatati simtitor.
Bananele regleaza presiunea arteriala
Bananele contin cantitati mari de potasiu, care este un excelent regulator al tensiunii arteriale. Se recomanda mai ales celor care sufera de hipertensiune.
Bananele mentin sanatatea sistemului digestiv
Bananele contin pectina care s-a dovedit extrem de eficienta in protejarea florei intestinale si eliminarea toxinelor.
Bananele amelioreaza sindromul premenstrual
Cresteti cantitatea de banane in aceste momente. Veti vedea ca sunt extrem de eficiente si diminueaza mult necazurile provocate de aceasta situatie.
Bananele sunt un adjuvant in tratarea negilor
In medicina traditionala, negii se trateaza cu coaja unei banane aplicata pe acesta. De fapt, bananele nu rezolva problema in totalitate. Ele se folosesc pentru rolul cicatrizant la fel ca in cazul muscaturilor si intepaturilor de insecte.
Sursa: http://www.healthcareaboveall.com