Spirulina

Foto credit @ Spirulina

Spirulina este unul dintre cele mai sanatoase suplimente alimentare din lume si este folosita atat pentru proprietatile ei nutritive, cat si pentru cele medicinale.

Ce este spirulina? Este o alga albastra, monocelulara, de apa dulce. Aceasta forma de viata microscopica este perfect asimilata de organismul uman. Fiecare gram de spirulina este incredibil de bogat in nutrienti.

Spirulina contine peste 65 % proteina completa (cu 300 % mai mult decat orice fel de carne), in plus nu contine colesterol. “Proteina completa” inseamna ca are in componenta toti aminoacizii esentiali de care are nevoie organismul. Aceste proteine au o digestibilitate ridicata si sunt mai concentrate decat orice alta forma de proteina animala.

De asemenea, este bogata in clorofila, fier (de 58 de ori mai mult decat spanacul), calciu, magneziu, zinc, antioxidanti, vitamina C, vitamina D, vitamina E, tot complexul de vitamine B (inclusiv B12), beta-caroten (precursorul vitaminei A) si toti acizii grasi esentiali (omega 3, 6 si 9). In plus, contine 12 amino acizi secundari, acizi nucleici si lipide, toate jucand un rol esential in mentinerea sanatatii organismului.

Stim cu totii ca pestele este o buna sursa de acizi grasi omega. Intrebarea care se pune este, daca pestii produc sau nu, ei insisi, aceste substante. Raspunsul este “Nu”. Pesti contin aceste substante datorita faptului ca se hranesc cu alge ca spirulina.

Toti acizii grasi esentiali joaca un rol important in prevenirea bolilor de inima, reducerea colesterolului rau, a osteoporozei, depresiilor, diabetului, etc.

De aceea, spirulina este, poate, cel mai bun ingredient pentru detoxifierea organismului, inclusiv in cazul intoxicatiilor cu metale grele, mercur, medicamente de sinteza si substante chimice.

Persoanele care consuma regulat spirulina inregistreaza o crestere a energiei si vitalitatii. Spirulina este un excelent remediu impotriva anemiei, bulimiei, problemelor digestive, imbunatateste absorbtia nutrientilor in organism si imbunatateste sistemul imunitar avand o puternica actiune antivirala.

Se recomanda consumul spirulinei, sub forma de pudra dizolvata in apa. Iubitorii preparatelor din fructe de mare nu ar trebui sa intampine nici o dificultate cu acest mod de administrare.

Pentru cei care nu suporta gustul si mirosul acesteia, exista doua variante: ori incorporeaza spirulina in smoothie-uri cu un gust mai placut sau se multumesc cu capsule cu spirulina. Incercati sa lasati capsulele ca ultima obtinue. Spirulina se asimileaza mult mai bine amestecata cu lichid.

Iata si cateva idei de smoothie-uri, in care nici nu veti sti ca exista spirulina.

– Suc de portocale cu spanac, kiwi si spirulina
– Suc de portocale, kiwi, banana, stevie si spirulina
– Suc de portocale, mere, pere, salata verde, busuioc si…evident…spirulina.

http://www.healthyfoodhouse.com