Tort de ciocolata cu umplutura de nuci pecan si cocos

Ingrediente Tort de ciocolata cu umplutura de nuci pecan si cocos

Compozitie
  • 10 linguri unt nesarat + cateva linguri pentru a unge forma/formele
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 1 1/4 cana faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cana zahar
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite esenta de vanilie
Umplutura de nuci pecan si cocos
  • 400 gr lapte condensat indulcit
  • 10 linguri unt nesarat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 galbenusuri mari
  • 2 cani nuca de cocos rasa
  • 1 1/2 cana nuca pecan macinata mare (sau taiata fin)
Ganache de ciocolata
  • 450 gr ciocolata amaruie
  • 2 1/2 cani smantana cu minim 35% grasime
  • pentru decor capsuni

Mod de preparare Tort de ciocolata cu umplutura de nuci pecan si cocos

Blatul

  1. Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius. Se unge o forma rotunda cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt. Pot fi folosite doua forme de aceeasi dimensiune, pentru a grabi procesul de coacere al aluatului

  2. Ciocolata si untul se topesc impreuna, in bain-marie, apoi se lasa deoparte.
  3. Intr-un castron, se amesteca faina cu sarea.

  4. Se mixeaza ouale cu zaharul, pana devin pufoase si zaharul s-a topit complet, 3-5 minute.

  5. Se adauga vanilia si mixul de ciocolata si se omogenizeaza, amestecand usor.

  6. Se toarna ingredientele uscate in mixul de oua si se omogenizeaza.

  7. Se toarna aluatul in forma pregatita si se introduce in cuptor, 35-40 minute, pana trece testul scobitorii. Daca folositi doua forme, lasati aluatul in cuptor, 20 de minute. Se scoate forma din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Umplutura de nuci pecan si cocos

  1. Laptele, untul si vanilia se pun intr-o craticioara si se asaza la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand untul s-a topit si toate ingredientele s-au omogenizat.
  2. Intr-un castron, se bat cu telul galbenusurile de ou, apoi se adauga cam un sfert din mixul de lapte, asa fierbinte cum este, amestecand constant. Dupa ce s-a omogenizat, se toarna peste restul de lapte si se lasa pe foc, amestecand in continuare cu o lingura de lemn, aproximativ 5 minute, pana cand compozitia se ingroasa putin.

  3. Se ia de pe foc si se amesteca impreuna cu nucile pecan si nuca de cocos. Se lasa sa se raceasca complet si se introduce in frigider. Daca pastrati crema intr-un vas care se inchide ermetic, aceasta rezista in frigider 2 zile.

Ganache de ciocolata

  1. Acest ganache se ingroasa pe masura ce sta. Ar trebui sa poata fi turnat si in acelasi timp sa fie suficient de gros cat sa imbrace bine tortul.

  2. Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-un vas termorezistent.

  3. Se aduce smantana, la fierbere, apoi se toarna direct, peste bucatelele de ciocolata. Se lasa sa stea 10 minute. Apoi, cu o spatula, se amesteca delicat, pana cand cele doua ingrediente se omogenizeaza complet. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, amestecand din cand in cand, 30 de minute, pana cand se ingroasa suficient.

Montarea tortului

  1. Dupa ce blatul s-a racit complet, se taie in jumatate (daca l-ati copt intr-o singura forma). Asezati o jumatate sau unul dintre blaturi pe un platou de servire.

  2. Crema se asaza peste baza, niveland-o cu lama unui cutit, apoi, celalata jumatate de blat cu partea moale in sus. Se apasa usor, pentru a aseza crema si se introduce in frigider, cel putin 60 minute.

  3. Se scoate tortul din frigider. Se asterne pe masa hartie de copt, peste care se pune un gratar. Se asaza tortul pe gratar si se toarna ganache-ul de ciocolata, avand grija ca tortul sa fie imbracat uniform. Va puteti ajuta de lama unui cutit sau de o spatula, pentru a nivela tortul.

  4. Se decoreaza cu capsuni, se lasa cel putin 30 de minute la temperatura camerei, apoi se asaza pe un platou si poate fi servit.