Budinca de vara – Summer pudding

Ingrediente Budinca de vara – Summer pudding

Compozitie
  • 6-8 felii paine alba toast mai veche fara coaja
  • 700g-800g fructe rosii (pot fi proaspete sau congelate si in orice combinatie doriti dvs)
  • optional zahar

Mod de preparare Budinca de vara – Summer pudding

  1. Se spala toate fructele si se taie in bucati mai mici daca sunt prea mari.

  2. Se pun intr-o tigaie si se incalzesc la foc mic pana lasa suc.

  3. In interiorul fiecarui castronel (adanc si mai ingust la baza) se pune folie alimentara apoi se tapeteaza cu feliile de paine.

  4. Se adauga zahar dupa gust.

  5. Se toarna fructele cu suc cu tot peste paine lasand o margine de 1 cm.

  6. Sucul fructelor se lasa sa patrunda in paine apoi se pune inca o felie de paine deasupra, apasand usor.

  7. Se pune deasupra castronului o greutate si se da la rece pentru 6 ore.

  8. Dupa 6 ore se scoate budinca, se indeparteaza greutatea si se intoarce castronul invers pe un platou cu ajutorul foliei alimentare care apoi se arunca.

  9. Se poate adauga frisca peste budinca si apoi se poate servi.