Citeste despre utilizarile dafinului in bucatarie.
Citeste si Dafinul in cosmetica naturista.
Frunzele de dafin, in forma de lance, degaja o aroma puternica, fiind foarte bogate in uleiuri esentiale, uleiuri ce ii confera dafinului proprietati medicinale miraculoase. In zilele noastre dafinul este recunoscut pentru efectele sale antiseptice, antivirale si bactericide.
Este un remediu eficace impotriva plagilor, aftelor si abceselor dentare si este considerat un sedativ natural. Infuzia are o actiune benefica asupra sistemului nervos, aducand echilibrul in caz de anxietate sau depresie. Stimuleaza digestia lenesa, creste pofta de mancare, combate fermentatia.
Este recomandat ca un expectorant foarte pretios in raceli si bronsite. Scade febra, si este folosit cu succes in combaterea bronsitelor, laringitelor, faringitelor, precum si a gripei.
I s-au decoperit si virtuti diuretice si antireumatice. Pulberea din frunze de dafin are proprietatea de a scadea febra. Este folosit cu success in dispepsie, balonare si gastro-enterite.
Din fructele de laur se extrage un ulei gras, consistent, ca un unt. Acesta este folosit la prepararea de unguente si emulsii analgezice, folosite in cazurile de artrita, reumatism si dureri musculare.
Uleiul din fructele de dafin este o arma redutabila impotriva insectelor si parazitilor, puricilor si acarienilor fiind un veritabil insecticid natural.