5 obiceiuri ale celor mai sanatosi vegani

Foto credit @ 5 obiceiuri ale celor mai sanatosi vegani

Dieta bazata majoritar pe plante si veganismul au inceput sa capete o recunoastere din ce in ce mai larga, ca fiind mai sanatoase, mai sustenabile pentru intreaga planeta si, cel putin, la fel de gustoase ca preparatele din dietele conventionale. Totusi, veganismul nu este intotdeauna egal cu un stil de viata sanatos. Exista si junk-food vegan. Acei vegani care starnesc uimirea tuturor printr-o energie debordanta si sanatate de fier au cateva obiceiuri de la care nu abdica niciodata. Veti vedea ca nu difera de principiile unei vieti sanatoase, in general.

1. Mancati verdeturi, foarte multe verdeturi

Cu totii stim cat de importante sunt verdeturile. Sunt surse excelente de vitamine, antioxidanti, minerale, fibre si chiar proteine. Veganii mananca verdeturi in cantitati mari, in fiecare zi. Un pahar mare de smoothie verde dimineata si o salata mare de broccoli cu tahini dupamiaza rezolva problema aportului zilnic de energie.

2. Acordati atentie maxima procesului de preparare al mancarii

Acesta ar trebui sa fie un principiu de baza pentru prepararea mancarii, in general. Modul in care sunt combinate ingredientele este la fel de important ca mancare insasi.

3. Fiti activi!

Cei mai sanatosi oameni din lume pretuiesc rolul pe care il joaca exercitiul fizic pentru mentinerea organismului in conditii optime. Orice ati alege, sport, dans, alergare, gradinarit, mers pe jos fiti constanti. Nu orice activitate se potriveste oricarei persoane, dar exista atat de multe variante incat si cel mai mofturos dintre noi ar avea de unde alege. Va plictisiti repede ? Schimbati activitatile si doborati rutina.

4. Gandirea pozitiva

Da, stim. Veti spune ca asta este o poveste pentru adormit copiii. Cum sa fii pozitiv cand …si evident va urma o lista lunga de nejunsuri si necazuri care te indeamna la depresie. De multe ori lucrurile mici transforma o zi ingrozitoare intr-o sarbatoare. Nu va vom da noi sfaturi despre cum sa atingeti o gandire pozitiva. N-o sa va spunem sa stati in cap sau in lotus ca sa va schimbati rationamentul. Pentru unele persoane, pur si simplu, nu functioneaza asa.

Dar o buna cunoastere a propriei persoane, o analiza corecta si obiectiva, asumarea propriilor erori in locul vanatorii nesfarsite dupa vinovati reali sau imaginari, pot conduce la o gestionare mult mai buna a imaginii pe care o avem asupra noastra si a lumii in care traim si, in final, la adoptarea unui sistem de gandire pozitiv.

5. Evitati izolarea

Izolarea nu inseamna numai sa te retragi din comunitate. Cea mai dureroasa forma de izolare este aceea resimtita printre oameni. Inconjurati-va cu persoane care au pasiuni si principii similare cu ale dumneavoastra. Mai bine petreceti o ora in compania unei persoane cu care va face placere sa discutati, decat doua saptamani de vacanta, cu un grup mare si “vesel” in care nu va regasiti.

Sursa: http://www.vegetariantimes.com/blog/5-habits-of-the-healthiest-vegans/